HTML

100 ezer költő a változásért

Ossz meg egy verset a világgal! A 2011-es nagy sikerű akció után harmadik alkalommal rendezzük meg Magyarországon a "100 ezer költő a változásért" eseményt! Idén szeptember 28-án a Király utcai Gödör Klubban! 2011. szeptember 24-én a világ minden pontján költészeti felolvasást tartottak. A “100 Thousand Poets for Change” a világ eddigi legnagyobb költészeti eseménye lett. Költők, írók, zenészek és más művészeti ágak képviselői léptek fel ezen a napon a változásért. Magyarországon első ízben a budapesti Műcsarnok, 2012-ben a Petőfi Irodalmi Múzeum volt, idén a Gödör lesz az esemény házigazdája. Ez az oldal a magyarországi "100 ezer költő a változásért" program oldala.

Friss topikok

  • Szabó néni: Nem megy. (2015.09.26. 21:33) ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
  • freddfred: Egri László, költő Felelet Kullogok, vérvörös tenyér izzad, lüktet, törzsemből kinőve lóbálom, ... (2013.12.16. 20:33) Küldj egy verset!
  • baloam (törölt): Kovács András Ferenc: Árdeli szép tánc és Kemény István: A titkos élet (2012.12.20. 18:29) ÉLŐ KÖZVETÍTÉS!
  • mojamoja: Szokolay Zoltánt miért nem tekintitek költőnek? Miért nem található a szereplők között sem tavaly,... (2012.09.17. 18:43) A 2012-es esemény fellépői
  • Gyapi01: Az anyag rendelkezésre áll! Annak közzétételének módjáról a szervezők döntenek. A nagy érdeklőd... (2011.09.25. 20:03) ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

2012.09.11. 01:39 100 ezer költő a változásért

SZÁZEZER KÖLTŐ A VÁLTOZÁSÉRT 2012

Szeptember 29. 15-01 óra, Petőfi Irodalmi Múzeum, Budapest

2012. szeptember 29-én újra megrendezzük Budapesten  a 100 ezer költő a változásért című rendezvényt, mely a 100 Thousand Poets for Change világméretű költészeti esemény része.

A magyar helyszín idén a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM)!
(1053 Budapest Károlyi Mihály utca 16.)

Ezen a napon a világ minden pontján több mint 115 országban közel 700 eseményre kerül sor. A 2011-ben első ízben megrendezett, minden addigi elképzelést felülmúló, nagy sikerű “100 Thousand Poets for Change” a világ eddigi legnagyobb költészeti eseménye, melyen költők, írók, zenészek és más művészeti ágak képviselői lépnek fel – költészeti művekkel a változásért. Műveikben saját szűkebb környezetük, társadalmuk, régiójuk aktuális problémáira reflektálnak, és kiállnak a legfőbb értékek, a béke, különböző vallások, világnézetek, etnikumok békés együttélése mellett, a rasszizmus, a cenzúra és a környezetszennyezés ellen.

A 2011-ben a budapesti Műcsarnokban tartott első rendezvény a világ eseményeinek sorában a legnagyobb volt, 10 órán át több mint 100 művész lépett fel, a felolvasásokat és más produkciókat élő közvetítésben élvezhették az érdeklődők az interneten, és skype-on Michael Rothenberg, az esemény ötletgazdája és főszervezője is üdvözölte a magyar fellépőket.

A mindenkori főtéma mellett országonként egyéni tematikában is megszólalnak a költők.

Már mindenütt nagy a készülődés. San Franciscóban 25 különböző rendezvényt tartanak vezető amerikai költők részvételével, akik között olyanok lépnek fel, mint Michael McClure vagy Robert Hass. New Orleansban nagyszabású dzsesszkoncert lesz az idős emberek támogatására, Afganisztánban a volt háborús városok (Kabul és Jalalabad) a felolvasások helyszínei. A görögországi Volosban ötnapos költészeti és zenei fesztivált tartanak, melynek részeként megnyílik egy kiállítás, amely a hajléktalanság kérdésével foglalkozik.

Magyarországon meghívott fellépőinkre bízzuk, milyen ügy mellett állnak ki.

Magyarországon a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) vállalta, hogy szervezője és egyben helyszíne lesz a világ ez évi nagy költészeti eseményének.

Délután háromtól hajnali egyig tart majd a felolvasás. Költők, performerek, dalköltők, slamköltők és zenészek fognak tíz órán át verselni, miközben élő kapcsolatban leszünk a világ más költészeti eseményeivel is.  

Osszon meg a világgal egy verset!

Szervezők és házigazdák: a Petőfi Irodalmi Múzeum, valamint Gyukics Gábor, Nagy Gabriella és Bárdos Deák Ági

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://100ezerkoltoavaltozasert.blog.hu/api/trackback/id/tr384767733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása